Máte dítě rozené „císařem“? A má často bolení bříška a „prdíky“? Samozřejmě…

Z dlouhodobých výzkumů vědců vyplývá jasná zpráva – existuje zásadní rozdíl mezi mikroflórou tlustého střeva dětí rozených přirozeně a dětí rozených císařským řezem. Děťátko je totiž při průchodu porodními cestami „kontaminováno“ mikroflórou maminky, což je pro jeho budoucí vývoj velmi zásadní pozitivní fakt. Děti rozené přirozeně a navíc plně kojené tak mají vyšší imunitu, menší problémy se zaraženými „prdíky“ a bolestmi bříška a celkově lepší trávení v porovnání s dětmi rozenými císařem.

Slyšeli jste už někdy o probiotikých bakteriích? Určitě ano, minimálně z TV reklam o jogurtech:) Aby mohl být mikroorganismus prohlášen za probiotický, musí mít řadu důležitých vlastností – a hlavně, musí prokazatelně zlepšovat trávení, zvyšovat imunitu, snižovat riziko průjmů či infekcí……a to opravdu splňuje jen málokteré. Probiotik není na světě známo mnoho a těch lidského původu, které lidem opravdu pomáhají, je jen několik. Kvalitní probiotikum by mělo mít svoje účinky podepřeno klinickými studiemi a bude také dražší. V jogurtech a mléčných výrobcích je ale nehledejte, za a) by to bylo moc drahé, ale spíš za b) lidské kmeny většinou velice změní chuť výrobku, samozřejmě negativně, takže ty by nikomu nechutnaly.

Proto se miminkům i maminkám předepisují probiotika ve formě doplňků stravy – tam jsou totiž humánní kmeny. Přitom nemusí být doplněk vzlášť pro děti a zvlášť pro dospělé, humánní kmeny se stejně všechny izolují ze stolice plně kojených dětí. Proč? Protože mikroflóra plně kojených dětí je plně probiotická!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *